Gyakran feltett kérdések

1Mikor van ez a tábor?
A nyár folyamán majdnem minden héten elérhetőek vagyunk, rugalmasan tud jelentkezni az érdeklődő.
2Hol van ez a tábor?
A táboraink mindegyike természetközelben van, ahol a gyerekek szabadon, de mégis keretek között tudják élvezni a nyarat. A természet ölelésében, biztonságban, a szürke hétköznapoktól távol. Amellett, hogy a területet kihasználva rengeteget tudnak mozogni, a különleges környezetben lehetőségük van megismerkedni olyan élőlényekkel is, amikkel korábban nem találkoztak.
3Ár
Középkategóriásak vagyunk, az Early Bird kedvezménnyel már közelít az olcsóbb kategóriához. (A vízi kalandor táborunk a középkategóriához tartozik, de maga a tény, hogy egy kajak kenu sportegyesület áll mellettünk, biztosíték arra, hogy megfelelő színvonalú lesz az élmény.)
4Milyen jellegű ez a tábor?
A gyerek szabadon de megfelelő keretek között tölti a szabadidejét. Megfelelő mennyiségű figyelem jut a gyerekekre. Fontos, hogy a gyerek ne csak eltöltse az idejét, hanem tartalmas időszakot tudjon maga mögött.
5Ellátás, szállás
Napi 4x étkezés, amiből egy meleg. Az érzékenységekre is figyelemmel vagyunk. A szállás sátorban történik, amit mi szolgáltatunk. Ezek vízállóak és 8 fő befogadására alkalmasak. Természetesen vannak közösségi tereink is eső esetére.
6Mik a tábor nevelési elvei?
Szótlan, magába forduló gyerekek integrálása a közösségbe. Ismerkedési formák mutatása a gyerekeknek – bemutatkozós játékok, pl. hogyan keressük közös pontokat egymásban. Sikerélmény nyújtása – programjainkat úgy építjük fel, hogy több részképesség felhasználásával jusson előre a csoport, így mindenki bele tudja adni, amit tud. Az eredmény mindenkié. Alkalmat adunk, hogy a gyermekek egymástól tanuljanak. Önbizalomfejlesztés és magabiztosság – a kreatív feladatokat nem tudja rosszul elvégezni. Technológia használata mérsékelten – a gyerekek felismerik, hogy jó közösséghez tartozni, mert “rá vannak kényszerítve”. A tábori környezet segít nekik az érzelmeiket kifejezni. Jobban megismerik a természetet, olyan állatokat is láthatnak, amelyeket eddig nem ismertek (pl. pele). Függőség csökkentése a technikai eszközöktől.
7Miben különbözik ez a tábor másoktól?
Várdai Balázs, a Holiday-Maker Kalandtáborok vezetője: “- Ma kaptam meg azt a kérdést, hogy hogyan tudjuk megoldani azt, hogy a mai világban a gyerekek ne a telefont nyomkodják, hanem a természetben egymásra figyeljenek. Hát úgy, hogy ugyanazt az igényt elégítjük ki mint a Facebook. A közösséghez tartozás igényét. Mivel ez a gyerekekben is egy nagyon erősen jelen van. Olyan módszereket vetünk be és olyan élményeket nyújtunk nekik, aminek következtében ráéreznek arra, mekkora élmény saját kortársaikkal együtt lenni és játszani. Ha rákapnak az ízére, a telefonra sincs már olyan nagy szükségük, max ezeknek a pillanatoknak a megörökítéséhez (amit mi megoldunk helyettük is). A cserkészet alapítójának, akinek módszertanára támaszkodunk (de nem cserkésztábort szervezünk), az volt az egyik fő gondolata, hogy adjunk felelősséget a gyerekeknek, és meglátjuk mikre is képesek. Ha érzik, hogy azzal, amit cselekszenek például a tábor életét könnyítik meg vagy mozdítják elő, akkor olyan megoldásokat is szülhetnek, amelyek elsőre nem is jutnak az ember eszébe. Meghálálják a bizalmat. A gyerekkornak egyik meghatározó élménye a mesehallgatás/olvasás. Arra törekszünk, hogy ezt az élményt visszaidézzük azáltal, hogy a tábort egy kerettörténetbe helyezzük, amelynek a gyerekek is a részesei és alakítói lesznek. A kisebbek inkább élvezői, a nagyobbak inkább alakítói a történetnek. Így megteremtve a közös “csodavilágot”. A tábort kisebb csoportokra osztjuk, melyek élére egy-egy vezetőt teszünk. Ezeket a csoportokat elnevezzük és felruházzuk őket tulajdonságokkal, amelyek megkülönböztetővé teszik a többiektől. Ezáltal egy erős identitást adva a csoportnak. Egész hetet átívelő versenyeket indítunk, amik arra ösztönzik a gyerekeket, hogy a rájuk bízott feladatokat (sátorrend, segítés) vagy ügyességi feladatokat minél jobban megvalósítsák. Ez a versenyhelyzet, amelyet nem egyénenként, hanem csoportosan kapnak, ösztönzi őket a minél jobb teljesítményre és sok sikerélményhez juttatja őket. Egy adott személyre olyan nagy figyelem jut a sok vezető által, hogy ha anyahiány vagy honvágy üti is fel a fejét a táborozónknál, személyes segítséget kap annak “átvészeléséhez”. Annak ellenére, hogy a tábori programokon mindenki együtt közösen vesz részt, a napirendet úgy alakítjuk, hogy a csoportoknak legyen külön szabadidejük a vezetőjükkel, amikor saját kalandozásba kezdhetnek, és maguk irányítják az eseményeket. Minden esetben profi szervezetekre támaszkodunk. A sátrainkat a Magyar Cserkészszövetségtől, a kenukat pedig az Építők Margitszigeti Diák Kajak Kenu

Nyári kalandtáborok, élmények


 • Nyári kaland

  Napközis evezős táborok

   
  2021.06.21-2021.06.25
  2021.07.05.-2021.07.09.

   

  Napközis evezős táboraink:

  ☀️  Tábor típusa: napközis

  🧒🏼  Korosztály: 7-14

  🍏 Étkezés: napi 3x, ételérzékenységet figyelembe vesszük

  ⚽️Programok többek között:
  👉🏼Evezés
  👉🏼Arc festés
  👉🏼Fitness
  👉🏼Állatsimogató

  👭🏼Csoportok létszáma: 7 fős csoportok

  💵Fizetésmód: készpénz, átutalás

  💸 Fizetés menete: 1 vagy 2 részletben, díjbekérő alapján

  🙋🏼‍♀️Jelentkezés menete:
  👉🏼 Kattints a Jelentkezem gombra
  👉🏼Töltsd ki a jelentkezési lapot

  🌍  Helyszín:  Építők Margitszigeti Diák Kajak Club telephelye

 • Sátras táborok

   
  2021.08.09.-2021.08.14.

   

  Sátras táboraink:

  🏘 Tábor típusa: bentlakásos

  🏕 Sátrak típusa: max. 10 fő

  🧒🏼 Korosztály: 7-14

  🍏 Étkezés: napi 4x, ételérzékenységet figyelembe vesszük

  🚙 Utazás: Egyénileg vagy szervezetten 

  ⚽️Programok többek között:
  👉🏼VR kincskereső verseny (új)
  👉🏼Drón reptetés (új)
  👉🏼Póló/bögre/sapka nyomtatás (új)
  👉🏼Karaoke (új)
  👉🏼 Méta
                                                    
  👭🏼Csoportok létszáma: 7 fős csoportok

  💵Fizetésmód: készpénz, átutalás

  💸 Fizetés menete: 1 vagy 2 részletben, díjbekérő alapján

  🙋🏼‍♀️Jelentkezés menete:
  👉🏼 Kattints a Jelentkezem gombra
  👉🏼Töltsd ki a jelentkezési lapot

  🌍 Helyszín: Mogyoród, Teleki Pál Cserkészpark 

   

   


+36 (20) 238 2928

Táborokkal, szervezéssel kapcsolatban